Boxes & LabelsNyheter FSC – nu i hela verksamheten

FSC – nu i hela verksamheten

Ett hållbart skogsbruk = en hållbar framtid. Läs mer om varför FSC är naturligt för oss.

Boxes & Labels, FSC

Ett hållbart skogsbruk = en hållbar framtid

Vi som arbetar med well och kartong förbrukar förstås mycket papper. Därför är det givetvis viktigt att vi tar ansvar för att skog avverkas korrekt och sedan återplanteras. Det är här FSC kommer in i bilden.

Sedan i år är hela vår verksamhet, låda som etikett, FSC-certifierat. FSC-certiferingen innebär att vi följer regler och standarder för skogsbruk och spårbarhet från den oberoende och internationella medlemsorganisationen med samma namn.

Inom vårt segment på etiketter var vi faktiskt först i Sverige när vi certifierade oss 2019 (redan 1997 var etikettverksamheten för övrigt ISO-certiferad för kvalitets- och miljöledning). Så visst finns omsorgen för miljön naturligt inpräntat i vårt DNA när vi nu tar steget att omfamna FSC för hela verksamheten.

– FSC-certifiering är ett viktigt steg för att bidra till en hållbar framtid. Det visar att vi faktiskt gör det vi säger att vi lovar att göra. Vi strävar efter att hela vår produkt ska vara FSC-certifierad, säger Annika Svensson som är kvalitetsansvarig hos oss på Boxes & Labels och den som driver vårt FSC-arbete.