Boxes & LabelsNyheter Hej Abidin Pehadzic!

Hej Abidin Pehadzic!

Vi träffar Abidin Pehadzic, maskinoperatör/tryckare på Boxes & Labels.

Abidin, Boxes & Labels

Vem är Abidin Pehadzic på Boxes & Labels?

Familjefar med fru och två barn som bor i Borås. Mycket av fritiden handlar om att köra barnen på olika aktiviteter. Jag spenderar mycket tid i bilen!

Beskriv en dag på jobbet!

Jag är maskinoperatör/tryckare och arbetar med efterbearbetning efter digitalpressen. Det innebär framförallt att jag stansar etiketter med olika pålägg – alltifrån laminat, folie till olika typer av lacker. Efter min maskin är produkten färdig.

Mestadels kör jag etiketter till industrier och bryggerier. Det är främst häftetiketter med olika utseende, format och pålägg för att uppnå det kunden önskar med sin etikett.

Hur hamnade du på Boxes & Labels?

Jag var nyinflyttad i Borås och fick, efter att ha sökt olika jobb i trakten, en anställning på det som då hette BEAB. Nu i april är det 20 år sedan jag började arbeta på det som idag är Boxes & Labels.

Hur har din resa varit på Boxes & Labels och hur ser du på framtiden?

Det har varit en spännande resa hittills. Jag började med enklare bearbetning och idag är jag maskinoperatör/tryckare. Jag trivs verkligen med jobbet och med mina arbetskamrater.

Vad gillar du mest med ditt jobb?

Att jag har fria händer och får labba med olika saker. Som att skruva med våra maskiner. Kombinationen tryckeri och efterbearbetning tilltalar mig. Jag älskar verkligen det jag gör.

Kan du nämna något skäl att söka sig till Boxes & Labels?

Det bästa med mitt jobb är arbetskamraterna. Det är en bra gemenskap och ett fantastiskt gäng, både på kontoret och i produktionen. Sedan ska man förstås gilla själva tryckeribiten – alltifrån design till tryckning och stansning. Här har man möjlighet att lära sig hantverket på ett bra företag.

Till sist Abidin, vilka erfarenheter och personlighetsdrag är viktigast för den som vill arbeta som Maskinoperatör/tryckare?

Du behöver vara noggrann med planering och strategisk för att hela tiden ligga ett steg före. Inte heller för blyg, men samtidigt inte heller för ivrig. Det tar sin tid att lära sig något nytt. Till sist, var positiv och lyssna på de som varit med länge. Efter 20 år lär jag mig fortfarande nya saker!