Boxes & Labels
Boxes & LabelsInspiration

Inspiration

Genom åren har vi konstruerat och tillverkat många olika lådor och etiketter. På köpet har vi fått stor erfarenhet och kunskap som vi gärna delar med oss av, och visar exempel på, nedan.

Hållbara lådor

Hållbara lådor

Tillsammans med våra kunder kan vi ta fram ett mer hållbart sortiment av förpackningar. Vi använder hållbara material och optimerar storleken för att minimera miljöpåverkan vid transport. Vi arbetar med såväl wellpapp som har hög grad av återvunna returfiber, vilket är bra för miljön, som med wellpapp med nyfiber från ett hållbart skogsbruk.

Enkla lådor

Enkla lådor

Det enkla är ofta det svåra. Våra konstruktörer har både kunskap och erfarenhet att ta fram enkla och smarta lösningar för olika behov och önskemål. Oftast finns en det lösning som är applicerbar men som kanske inte är uppenbar vid första anblicken. Lugn, vi hjälper dig hela vägen till en färdig låda.

Farligt gods lådor

En del gods kräver vad man kallar ”lådor för farligt gods”. En låda certifierad av en oberoende part som verifierar kvalitet och funktion – alltifrån täthet till hållfasthet för att klara normala transportförhållanden. Genom åren har vi på Boxes & Labels hjälpt våra kunder med lådor för farligt gods. På samma sätt hjälper vi också gärna dig.

Starkwell

Starkwell

Ibland krävs det extra styrka på förpackningen. Kanske behöver du en låda som måste klara en belastning på över 1 000 kg? Eller som ska transporteras långa sträckor och utsättas för tuff eller fuktig miljö? Vi har materialen som är tåliga och starka. Pålitlig wellpapp med olika behandlingar och lim för att klara krävande miljöer.

Kombinationslösningar

Kombinationslösningar

Att kombinera wellpapp och andra material är något som vi på Boxes & Labels kan. Vi utgår från wellpapp men av erfarenhet vet vi att en lösning kan kräva andra material för att nå uppsatta krav och önskemål. Det kan handla om att kombinera wellpapp och trä. Eller förstärka med ett inrede i ett mjukare material för att skydda produkten. Oavsett vilket. Vi hjälper dig med rätt lösning.

Snygga och smarta etiketter

Med etiketter är möjligheterna att exponera varumärket genom hela förpackningsflödet obegränsade. Utnyttja dem smart och kreativt och ni ökar exponeringen tusenfalt. En etikett har många funktioner. Utöver en tilltalande design bör den också innehålla intelligent information som skapar logistiska fördelar och gör produkten spårbar. Den bör också vara väl genomtänkt ur ett kostnads- och miljöbelastningsperspektiv. Det är hållbart på riktigt.

Spårbara etiketter

Idag utgör etiketten en stor och viktig del av en produkts varumärke. Förutom det säljande perspektivet har etiketten även funktionen att göra produkten spårbar. Etiketten på emballaget ska kunna avläsas i princip var som helst i en distributionskedja. Att veta exakt var en produkt befinner sig är idag en självklarhet, vilket sätter höga krav på rätt märkning. Vi på Boxes & Labels har lång erfarenhet av detta och hjälper dig gärna att hitta rätt märkning och utrustning som passar just er verksamhet.

Varumärkesskydd

Piratkopiering är ett allt större växande problem. Vi har olika alternativ för att göra etiketterna svåra att kopiera.

  • Vi kan använda ett speciellt lack som går att kontrollera i UV-ljus.
  • Vi kan trycka mikrotext som går att få ner till 0,5 pt, vilket inte är läsbart för blotta ögat.
  • Vi kan applicera holografisk säkerhetsfolie.

Det finns många fler säkerhetslösningar och vi skräddarsyr alltid efter kundens önskemål och förutsättningar. Kontakta oss så berätta vi mer.

Specialmaterial med tuffa krav

En del produkter behöver hanteras, packas eller används i tuffa miljöer. Gäller det era också? I så fall är det viktigt att etiketten klarar provet. På Boxes and Labels har vi applikationer som klarar de flesta krav. Några exempel:

  • Etiketter för kemikalier har oftast krav att vara läsbara under produktens hela livstid. Det kan innebära att papperskvaliteten ska klara UV-ljus, fysiska nötningar, vatten och saltvatten samt att textpåtrycket ska klara vätskespill, extrem värme eller kyla.
  • Däcketiketter kräver ett lim med extrem vidhäftning. Med vår unika kompetens är vi en av få svenska producenter som kan erbjuda däcketiketter.
  • Fryslim är etiketter som ska appliceras på frysta produkter, vilket kräver en speciellt sammansatt adhesiv.