Boxes & LabelsNyheter Hej Niclas Assarsson!

Hej Niclas Assarsson!

Vi träffar Niclas Assarsson, konstruktör på Boxes & Labels.

Boxes & Labels, Niclas Assarsson

Vem är Niclas Assarsson på Boxes & Labels?

Jag är 39 år och bor i Fristad strax utanför Borås. Jag har jobbat i wellbranchen sedan 2011. Först ute i produktion, där jag kört de flesta maskiner, för att nu, lite över ett år sedan, få chansen att arbeta som konstruktör.

Beskriv en dag på jobbet!

Det är fullt fart, roligt och spännande! Jag sitter mestadels med CAD men har också mycket kundkontakter – framförallt mot våra grossister. Ibland vet kunderna vad de vill ha och då kör vi konstruktionen utifrån vald FEFCO, tillsammans med önskade mått. Men det kan också vara att jag får ett fysiskt prov på en produkt för att sedan ta fram en lämplig konstruktion.

Hur hamnade du på Boxes & Labels?

Jag började leta nytt jobb i samband med att vi väntade vårt första barn. Specialwell, som företaget hette på den tiden, hade en produktionstjänst ute som jag sökte. På den vägen är det!

Hur har din resa varit på Boxes & Labels och hur ser du på framtiden?

När jag sökte tjänsten hade jag ingen bakgrund inom well. Jag har verkligen lärt mig mycket de här åren. Det är alltid roligt att lära sig nya saker, och mitt fall, nya maskiner. Jag ser det som en fördel att jag arbetat många år i produktion. Det gör att jag vet vad som kan köras i våra maskiner när jag väl konstruerar.

Vad gillar du mest med ditt jobb?

Att skapa nya idéer och hitta lösningar till våra kunder. Jag trivs väldigt bra med konstruktion och att få arbeta kreativt. Tidigare har jag mestadels varit kreativ genom mitt musikintresse. Det är en förmån att nu få vara det även inom yrkeslivet (Niclas finns under artistnamnet Kalford på en musikstreamingtjänst nära dig, red anmärkning).

Kan du nämna något skäl att söka sig till Boxes & Labels?

Vi är ett växande företag som verkligen satsar. Det är spännande att arbeta här och att få vara med på den resan. Wellpapp har framtiden för sig!

Till sist Niclas, vilka erfarenheter och personlighetsdrag är viktigast för den som vill arbeta som konstruktör?

Jag tror det är viktigt att våga testa nya saker, och inte bara hålla sig innanför boxen. Det är också bra om man är framåtlutad och positiv. Det kommer man långt på.